Etusivu
Lentohinnat
Tarjoukset
Maailman ympäri
Thaimaa
Intia
Ohjeita Intiaan matkaaville
Nepal
Sri Lanka
Indonesia
Malediivit
Afrikka
Japanin junapassit

Varauslomake
Viisumikaavakkeet
Maksutavat
Tilausehdot
Intia-keskus, matkoja yli 30 v.
Intia-Keskus kartalla ja kulkuyhteydet

Uutuus!
Mahatma Gandhi -kirja


   
 
Japanin junapassi
Itä-Japanin junapassi
Länsi-Japanin junapassi


Japanin junapassi ( Kuva suurenee klikkaamalla )
Halpa ja monipuolinen tapa tutustua Japaniin!
Japanin rautatieverkostoJapan Rail Pass on erikoislippu, jota myydään vain ulkomailta tuleville matkailijoille.
hankinta
Japan Rail Pass on ostettava Suomesta (esim. Intia-Keskuksesta) ennen lähtöä. Mukaasi saat vaihtomääräyksen, jolla saat Japan Rail Passin Japanin Rautateiden toimistosta. Huom. Passissasi on oltava maahantuloviranomaisten leima "väliaikainen vierailija" (Temporary Visitor).
passityypit ja -kestot
Japan Rail Passia on kahta tyyppiä: vihreä (parempiluokkaisiin vihreisiin vaunuihin) ja tavallinen. Kumpikin näistä on saatavilla 7-päiväisenä, 14-päiväisenä tai 21-päiväisenä. Lastenlippuja myydään 6-11-vuotiaille.
kelpoisuus
junat: kaikki JR Group Railways – Shinkansen "luotijunat" (paitsi Nozomi-junat), pikajunat ja lähijunat. (Joitain poikkeuksia on.)
bussit: JR-bussiyhtiöt: JR Hokkaido –bussin paikallislinjat, JR Bus Tohoku, JR Bus Kanto, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, Chogoku JR Bus, JR Chikogu Bus Company, JR Kyushu Bus.
JR-valtatieyhteydet: Sapporo - Otaru; Morioka - Hirosaki/Aomori; Tokio - Nagoya/Kioto/Osaka/Tsukuba; Nagoya - Kioto/Osaka; Osaka - Tsuyama/Kasai Flower Center
Ei kelpaa joillain linjoilla.
lautta: kelpaa vain JR Miyajima –lautalla. Ei kelpaa JR Hakata-Pusan (Korea) lautalla.
huom!: Ei kelpaa Nozomi-junissa Tokaidon ja San’yo Shinkansenin reiteillä. Nozomi-junassa matkustaessasi joudut maksamaan perusmaksun, pikajunan lisämaksun ja vihreässä vaunussa vihreän vaunun lisämaksun. Huomaa myös, että matkustaessasi JR-junassa ei-JR-reitillä joudut maksamaan lisämaksun näiltä matkan osilta.Itä-Japanin junapassi ( Kuva suurenee klikkaamalla )
Itä-Japanin rautatieverkosto
JR East Passhankinta
JR East liikennöi yhteensä 7 500 kilometrin rataosuuksilla Tokiosta itään. Matkailijan kannalta kätevin tapa kulkea tällä alueella on JR East Pass, joka on ostettava etukäteen esim. Intia-Keskuksesta. Japanista sitä ei voi ostaa. Saat mukaasi vaihtomääräyksen, jonka voit Japaniin tultuasi vaihtaa JR East Passiin JR Eastin toimistossa esim. lentoasemalla. Passissasi on oltava maahantuloviranomaisten leima "väliaikainen vierailija" (Temporary Visitor).
passityypit ja -kestot
JR East Passia on kahta tyyppiä, tavallista ja vihreää (paremmat vaunut). Kummallakin voi valita kolmesta kestosta: 5 päivää, 10 päivää tai joustava 4 päivän lippu, jonka voi käyttää minä tahansa neljänä päivänä kuukauden aikana. Tavallisia lippuja myydään kolmessa ikäryhmässä: aikuiset (26 vuotta täyttäneet), nuoret (ikä 12-25) ja lapset (6-11). Vihreitä lippuja myydään aikuisille (12 vuotta täyttäneet) tai lapsille (6-11).
kelpoisuus
JR East Pass kelpaa kaikilla JR East -yhtiön 72 linjalla, pikajunissa (paitsi yksityisosastot tai makuupaikat) mukaanlukien Shinkansen -erikoispikajunat, ja paikallisjunissa (paitsi "Liner" / "Home Liner"). Jos tahdot käyttää suluissa mainittuja vaunuja tai junia, joudut maksamaan lisämaksun.
Huom: Jotkin JR East junat kulkevat myös muiden yhtiöiden reiteillä. Niissä matkustaessasi joudut maksamaan täyden maksun. Näitä linjoja ovat Hatsukari, Hakutaka, Raicho, Hokuetsu, Hakucho, Shinano, Odoriko, Super-view Odoriko ja Tokai.
Huomaa myös, että JR East Pass ei kelpaa Tokaido Shinkansen - ja San'yo Shinkansen -linjoilla, jotka yhdistävät Tokion läntisiin kaupunkeihin kuten Kiotoon, Osakaan tai Fukuokaan. Näitä linjoja liikennöivät JR Central ja JR West.
Tokion ja Atamin välillä käytä Odorikoa, Super-view Odorikoa tai paikallisjunia.
muut käyttöehdot
Vain omistaja saa käyttää JR East Passia. Matkan aikana on pidettävä myös varsinainen passi mukana ja esitettävä se pyydettäessä.
Passia tai vaihtomääräystä ei korvata katoamis- tai varkaustapauksessa.
Junien myöhästymisen tai kulkemattomuuden takia ei makseta korvausta tai pidennetä passin voimassaoloaikaa.
Passin väärinkäytön yhteydessä se takavarikoidaan ja matkasta peritään kolminkertainen maksu.
Länsi-Japanin junapassi ( Kuva suurenee klikkaamalla )Osta vaihtokuponki Intia-Keskuksesta ennen Japaniin lähtöä. Japanissa voit vaihtaa sen lipputoimistossa JR-West Rail Passiin. Huom. Passissasi on oltava maahantuloviranomaisten leima "väliaikainen vierailija" (Temporary Visitor).
Sanyon aluepassi
Passi, jolla voi retkeillä Osakan-Okayaman-Hiroshiman-Hakatan alueella.
passityypit ja -kestot
Passia on kahta lajia: 4-päiväinen ja 8-päiväinen. Sillä voi matkustaa määrätyllä alueella rajattomasti seuraavilla West Japan Railway Co.n (JR West) junilla: Nozomi-, Hikari- ja Kodama- Sanyo Shinkansen erikoispikajunat, Haruka-pikajunat, paikallisjunien tavalliset vaunut (sekä varatut että vapaat paikat) ja Miyajima-lautta Hiroshimassa.
varattujen paikkojen käyttö:
varatun paikan saa vain menemällä JR Westin lipputoimiston vihreälle luukulle tai TiS-matkakeskukseen ja hankkimalla varatun paikan lipun (ei lisämaksua) ennen junaan nousua.
Kansain aluepassi
Passi, jolla voi retkeillä Kioton-Osakan-Koben-Naran-Himejin alueella
passityypit ja -kestot
Passia on kahta lajia: 1-päiväinen ja 4-päiväinen. Sillä voi matkustaa määrätyllä alueella rajattomasti West Japan Railway Co.n (JR West) paikallisjunien vapailla paikoilla.Sitä ei voi käyttää Shinkansen-erikoispikajunissa. Muuhun pikajunaan noustessasi joudut maksamaan lisämaksun.
JR-West Visitor Sightseeing-ryhmälippu
Kuudelle tai useammalle ulkomaalaiselle, jotka matkustavat yhdessä Kansain lentokentän ja Hiroshiman kaupungin välillä.
Kelpaa Haruka-pikajunissa, jotka kulkevat Kansain lentokentän ja Shin-Osakan välillä, ja myös Shin-Osakan ja Hiroshiman välillä kulkevien Sanyo Shinkansen -erikoispikajunien varatuilla paikoilla. Voit pysähtyä matkan varrella ja kierrellä Osakassa, Shin-Kobessa, Himejissä tai Okayamassa. Lipun haltijoille huomattava alennus vuokra-autojen hinnoissa.